Eczeem is een huidziekte, met als kenmerken jeuk, roodheid, zwelling, schilfers, bultjes, pukkeltjes, kloofjes of korstjes.

Voor wie is de eczeempoli?

Voor kinderen met eerder vastgesteld of verdenking eczeem.

Diagnose

Voor het stellen van de diagnose wordt er bekeken hoe de huid eruit ziet, heeft het kind jeuk, krabt het kind aan de huid? Eczeem is een huidziekte; kinderen met eczeem hebben meer kans allergieën te ontwikkelen, omdat ze door de kapotte huid niet goed zijn beschermd. Het is daarom van belang om de behandeling van eczeem in een vroeg stadium en op jonge leeftijd te starten.

Behandeling

De specialisten van de eczeempoli onderzoeken welke zalf het beste werkt bij het kind. Dit wordt afgestemd op huidtype, ernst van het eczeem en leeftijd van het kind. Het is ook afhankelijk van het seizoen, in de winter gebruik je andere vetten dan in de zomer. Met een goede behandeling en begeleiding zijn de klachten voor de meeste vormen van eczeem goed onder controle te houden.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan met een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts en andere medische specialisten.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de eczeempoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!