Loopneus, tranende ogen, galbulten of een duidelijke reactie na voeding, zoals bijvoorbeeld na het eten of drinken van melk, pinda, fruit, noten, vis of garnalen; een allergie heeft diverse oorzaken en kan zich op verschillende manieren uiten.

Voor wie is de allergie poli?

In de allergiepoli worden kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar, die een allergische reactie hebben gehad, onderzocht om te achterhalen waardoor die reactie is veroorzaakt. Er wordt niet alleen naar de algemene allergieën gekeken, zoals hooikoorts en huisstofmijt, maar ook naar ingewikkelde voedselallergieën.

Diagnose

De allergie wordt opgespoord op grond van de klachten met de benodigde aanvullende onderzoeken, bijvoorbeeld de ‘krasjestest’, ofwel de huidtest en/ of een bloedonderzoek. Ook doen wij voedselprovocatietesten. De meeste testen kunnen op korte termijn worden gepland.

Behandeling

Met de goede uitleg, behandeling en begeleiding zijn de klachten voor de meeste allergieën goed onder controle te houden. Een van de mogelijke behandelingen is immunotherapie, die bijvoorbeeld kan worden ingezet bij allergie voor graspollen en huisstofmijt.

Afspraak maken?

Een afspraak maken op de allergiepoli kan met een verwijsbrief van de huisarts. De behandeling vindt plaats bij een team van allergie-experts. Ons team bestaat uit gespecialiseerde physician assistants, allergieverpleegkundigen en een allergiediëtist onder leiding van kinderarts en kinderallergoloog.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van onze allergiepoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!