Overmatig drank- en middelengebruik brengt de jongere in gevaar op de korte termijn, maar leidt ook tot schade aan lichaam en hersenen op de lange termijn.

Voor wie is de intoxicatiepoli?

Voor jongeren die in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege een alcohol- of middelenintoxicatie.

Diagnose

Na een spoedopname wegens alcohol- of middelenmisbruik krijgt de jongere binnen 48 uur een afspraak op de intoxicatiepoli van De Kinderkliniek. Samen met ouders of verzorgers heeft de jongere een gesprek met een GZ-psycholoog en een preventiemedewerker van Tactus Verslavingszorg.

Behandeling

Bij de intoxicatiepoli van De Kinderkliniek werken de Spoedeisende Hulp, kinderartsen, GZ-psychologen van De Kinderkliniek en de preventiemedewerker van Tactus Verslavingszorg samen. Gezamenlijk en in overleg zorgen zij voor de spoedopname, de controles, de nazorg en begeleiding.

De psycholoog en de preventiemedewerker geven voorlichting over de gevaren van middelenmisbruik (met name over wat het met de hersenen doet) en maken een inventarisatie van de mogelijke risicofactoren die hebben geleid tot het gebruik en stellen in sommige gevallen vervolg gesprekken voor.

De kinderarts beoordeelt de uitslagen van de bloedonderzoeken, kijkt of er directe medische schade is ontstaan en indien nodig wordt een medische behandeling gestart.

Afspraak maken?

Een afspraak bij de intoxicatiepoli volgt automatisch na een spoedopname in het Flevoziekenhuis.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van onze intoxicatiepoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!