Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Bij kinderen met diabetes is de hoeveelheid suiker (glucose) in het bloed te hoog. Er bestaan meerdere vormen van diabetes: diabetes type 1, diabetes type 2, erfelijke vormen en nog meer.

Voor wie is de diabetespoli?

Voor kinderen en jongeren met alle vormen van diabetes van nul tot 25 jaar.

Diagnose

De diagnose diabetes wordt gesteld door middel van bloedonderzoek. Daarna wordt gekeken welke vorm diabetes het kind of jongere heeft.

Behandeling

Naast de medische zorg, die de gezondheidseffecten van de ziekte zo klein mogelijk houdt, besteedt het team veel aandacht aan de psychische en sociale begeleiding van de kinderen.

DeKinderkliniek heeft een gespecialiseerd kinderdiabetesteam. Met elkaar begeleiden zij het kind en gezin met de diabetes en wordt gezocht naar de beste behandeling die bij het kind en situatie past. Bij de behandeling van diabetes maken we gebruik van de meest moderne inzichten en technieken, waaronder de nieuwste insulinepompen en sensoren.
De diabetesverpleegkundigen komen ook op scholen en geven dan samen met het kind voorlichting in de klas. Indien nodig komt de diabetesverpleegkundige of physician assistant op huisbezoek, bijv. na de diagnose, zodat kinderen vaak niet opgenomen hoeven te worden in het ziekenhuis.

Regelmatig organiseert het kinderdiabetesteam activiteiten zoals een kickboksclinic of een kookworkshop met een thema, deze activiteiten staan vermeld op het Instagramaccount van het diabetesteam.

Afspraak maken?

Bij verdenking op diabetes en/of zodra diabetes is vastgesteld, wordt door De Kinderkliniek een reeks afspraken ingepland. Dit loopt via de huisarts of het ziekenhuis.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de diabetespoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!