Het helpen van kinderen met prikangst helpt ook op de lange termijn.

Voor wie is de prikangstpoli?

De prikangstpoli is speciaal voor kinderen die erg bang zijn voor prikken of een specifieke behandeling. Het op de gemak stellen van de kinderen staat voorop, we prikken nooit als de kinderen aangeven dat zij dat nog niet willen. Ook al houden we rekening met de mogelijkheid dat we 3 afspraken moeten maken, onze ervaring is de kinderen meestal in de tweede afspraak de behandeling al aandurven.

Diagnose

Misschien is nog niet precies duidelijk waar het kind bang voor is: voor de pijn, de handeling, de naald of het prikken? Dat wordt samen met het kind uitgezocht en daar nemen we echt de tijd voor.

Behandeling

We gaan stapsgewijs te werk. Bij het eerste consult bespreken we wat we voor de kinderen kunnen doen, waar ze bang voor zijn en welke verschillende mogelijkheden er zijn om de angst te reduceren. Afhankelijk van de leeftijd en wensen van het kind kunnen verdovingspleisters, comfort talk, hypnotherapie, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, medicinale lachgas of de aanwezigheid van de CliniClowns worden ingezet. We hebben een speciale prikkamer ingericht die afleiding biedt aan de kinderen. De behandeling en gerichte begeleiding geeft een kind met angst vertrouwen en biedt een positieve ervaring, waar zij de rest van hun leven profijt van kan hebben.

Afspraak maken?

Een afspraak maken kan met een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts of andere medisch specialist.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de prikangstpoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!