Ook bij kinderen komt een te hoog cholesterol voor, wat risico’s met zich mee voor de gezondheid. Soms heeft dit erfelijke oorzaken; hiervoor is De Kinderkliniek een LEEFH-centrum.

Voor wie is deze poli?

Kinderen en jongeren met een te hoog cholesterol kunnen bij De Kinderkliniek terecht om te laten onderzoeken wat de oorzaak van het te hoge cholesterol is. Na het onderzoeken van de oorzaak kan een gerichte behandeling worden gestart.

Diagnose

Op de poli wordt onderzocht of het te hoge cholesterol erfelijk is of door een andere oorzaak is ontstaan. Als het erfelijk is dan heet dat Familiaire Hypercholesterolemie. Dit komt voor bij 1 op 240 Nederlanders en verhoogt het risico op hart- en vaatziektes op jonge leeftijd.

Behandeling

Er wordt een individueel behandelplan opgesteld, waarbij mogelijk medicatie wordt voorgeschreven. Tevens is leeftstijladvisering onderdeel van de behandeling.

Afspraak maken?

Een afspraak maken kan met een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts of medisch specialist.

De Kinderkliniek is een regionaal LEEFHcentrum, kinderen en jongeren met het vermoeden van Familiaire Hypercholesterolemie worden bij deze speciale centra geholpen.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

link

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van onze te hoog cholesterolpoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!