Heeft je kind problemen met plassen en/of poepen? De Plaspoeppoli kan helpen!

Voor wie is de plaspoeppoli?

De plaspoeppoli is voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.  Ieder kind die zindelijk is kan nog wel eens een plaspoepongelukje hebben. Dat is heel normaal. Maar als je kind:

  • regelmatig plasongelukjes overdag heeft
  • heel vaak kleine plasjes doet op de wc
  • regelmatig blaasontstekingen heeft
  • moeite heeft met poepen
  • regelmatig in bed plast

dan is er misschien meer aan de hand.

Plaspoepproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, zowel lichamelijk als psychische. Door gevoelens van schaamte, ongemak of pijn, kunnen kinderen (en hun ouders) in een vicieuze cirkel terecht komen.

Diagnose

Om de juiste diagnose te kunnen stellen vragen wij u voorafgaand aan het eerste bezoek aan de plaspoeppoli een plaspoepdagboek bij te houden. U ontvangt een envelop met vragenlijsten, waarin wordt gevraagd 2 dagen een plasdagboek bij te houden, 2 weken een poepdagboek en een gedragsvragenlijst in te vullen. De ingevulde lijsten zullen tijdens het eerste bezoek worden besproken.

Behandeling

De behandeling bestaat vooral uit instructie en uitleg aan het kind over een normaal plas-en poeppatroon, goede toilethouding,  gezond drink- en eetpatroon. Het leren herkennen van aandrang en het reageren daarop. Bij een gedeelte van de kinderen met plasproblemen speelt obstipatie, of andere poepproblemen, een rol. Indien obstipatie aanwezig is wordt dit, indien nodig, behandeld met medicatie. Met goede begeleiding kan deze cirkel doorbroken worden zodat uw kind een gezond plaspatroon kan ontwikkelen.

Afspraak maken?

Een afspraak maken kan met een verwijsbrief van een kinderarts.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de plaspoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!