Het immuunsysteem, of afweersysteem, zorgt voor onze afweer tegen bacteriën en virussen. Bij reumatologie is er sprake van gewrichtsklachten.

Voor wie is de immunologiepoli?

Voor kinderen met afweerziekten, deze kinderen hebben “te weinig” afweer, en een “ontregelde afweer”.

Diagnose

Het lichaam vecht, via het immuunsysteem, tegen virussen en bacteriën in je lichaam. Bij stoornissen in het immuunsysteem kunnen er vaker of ernstigere infecties optreden.

Behandeling

De behandeling bestaat voornamelijk uit ondersteunen, bijvoorbeeld met medicatie, van het immuunsysteem.

Afspraak maken?

Een afspraak vindt altijd plaats op verwijzing van een kinderarts. Bas Vastert en Joris van Montfrans, reumatologen-immunologen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht houden elke eerste dinsdag van de maand spreekuur in De Kinderkliniek.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van onze immunologiepoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!