De oefentherapeut Cesar is expert in gezond bewegen. Een goede houding en ademhaling zijn belangrijk voor de gezondheid.

Speciaal voor kinderen

In De Kinderkliniek vinden de meeste verwijzingen naar de oefentherapeut plaats in verband met een ontregelde ademhaling. Zo’n verstoord – vaak niet zichtbaar – adempatroon kan veel klachten geven, bijvoorbeeld benauwdheid, pijn op de borst, hoofdpijn en vermoeidheid.

Behandeling

De behandeling is gericht op een combinatie van houding en ademhaling. De oefentherapeut stelt een individueel oefenprogramma op en begeleidt je hierin.

In De Kinderkliniek zijn 2 oefentherapeuten werkzaam, Hellen van Leersum en Myrthe Siem. Beiden hebben hun eigen praktijk onder het dak van De Kinderkliniek.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken kunt u tijdens kantooruren bellen met de poli-assistentes van De Kinderkliniek: 036 7630030.

Vergoeding

Oefentherapie wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed uit de basis zorgverzekering. Psychosomatische oefentherapie wordt alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de oefentherapiepoli

Actueel

#nieuws
Physician assistant / Verpleegkundig specialist 24 – 36 uur
#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!