De MDL-poli (maag-, darm-, leverpoli) is een specialistische poli vanuit het Amsterdam UMC waar kinderen met maag-, darm- en leverklachten worden behandeld. Een kind kan hier op verwijzing van een kinderarts terecht.

Voor wie is de MDL-poli?

Voor kinderen met maag-, darm- en leverklachten. Bij de kindermaag-darm-leverziekten behandelen we kinderen met veel voorkomende aandoeningen, zoals spugen, buikpijn en poepproblemen. Ook behandelen we kinderen met zeldzamere aandoeningen zoals slikklachten, leverziekten en ernstige darmziektes.

Diagnose

Om te achterhalen waar de klachten door worden veroorzaakt, is soms een onderzoek nodig. Mogelijke onderzoeken zouden kunnen zijn bloedonderzoek, poeponderzoek, foto of echo van de buik of een inwendig darmonderzoek.

 

Behandeling

De behandeling zal in veel gevallen bestaan uit het gebruik van medicijnen.

Afspraak maken?

Een kind kan hier op verwijzing van een kinderarts terecht.

De MDL-poli houdt elke vrijdag spreekuur.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de MDL-poli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!