De kinderfysiotherapeut is deskundig op het gebied van het bewegend functioneren van kinderen: hun motorische ontwikkeling en hun houdings- en bewegingsapparaat.

Speciaal voor kinderen

De kinderfysiotherapeut heeft aandacht voor motoriek, zintuiglijke verwerking en pedagogische en didactische vaardigheden. De werkwijze sluit zoveel mogelijk aan bij het kind en is veelal spelenderwijs.

Onderzoek

Op basis van een intakegesprek en onderzoek krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorisch- en ontwikkelingsniveau van het kind en de eventuele klachten van houdings- en bewegingsapparaat. Dit vormt de basis voor de behandeling.

Behandeling

Er kan oefening nodig zijn om klachten te verhelpen, het juiste ontwikkelen te stimuleren in afstemming met de directe omgeving van het kind en eventuele andere betrokkenen.

Afspraak maken

De kinderfysiotherapie wordt in De Kinderkliniek verzorgd door de praktijk van Paul Klaver Kinderfysiotherapie. Voor een bezoek aan de kinderfysiotherapeut heeft u geen verwijzing van uw kinder- of huisarts nodig, maar wij brengen hen wel op de hoogte als u toestemming geeft. Indien nodig wordt uw kind vaker dan eenmaal per week gezien; ook behandeling aan huis is mogelijk. Zo maakt u een afspraak met afspraak@dekinderkliniek.nl of bel met 036 – 76 300 30.

Vergoeding

De eerste 18 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering, kinderen hebben geen eigen risico, meer behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de kinderfysiotherapiepoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!