Downsyndroom is een aangeboren aandoening. Mensen met het downsyndroom hebben een lichte tot ernstige verstandelijke handicap en een aantal uiterlijke kenmerken.

Voor wie is de downpoli

De downpoli is bedoeld voor kinderen met het downsyndroom uit Almere en omgeving. De kinderen kunnen vanaf hun geboorte tot hun achttiende jaar, en soms langer, bij ons worden begeleid.

Behandeling

Kinderen met het downsyndroom hebben een verhoogd risico op lichamelijke afwijkingen en moeilijkheden in de ontwikkeling. Om de kinderen op tijd de beste zorg te verlenen, vindt er uitgebreide samenwerking plaats tussen verschillende instellingen en deskundigen. Het team bestaat uit een kinderarts, ouderbegeleider en diëtiste van DeKinderkliniek, specialisten uit het Flevoziekenhuis, zorgverleners van Zorggroep Almere, MEE, Kentalis, vrijgevestigde praktijken logopedie, kindertandheelkunde, ergotherapie en een contactouder. We werken nauw samen met revalidatieartsen van Merem en (kinder)orthopeden.

Afspraak maken

Wilt u meer info over onze werkwijze of wilt u uw kind aanmelden? Dan kunt u contact met ons opnemen via afspraak@dekinderkliniek.nl.

Als een kind eenmaal is aangemeld bij de downpoli, dan worden de afspraken altijd voor een kalenderjaar vastgelegd. Wilt u tussentijds toch een afspraak maken bij één van de teamleden of uw ‘eigen’ specialist? Dan kan dat altijd.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van onze downpoli

Actueel

#nieuws
Physician assistant / Verpleegkundig specialist 24 – 36 uur
#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!