Je herstelt het beste als je ontspannen bent.

Speciaal voor kinderen

Door Shiatsu raak je volledig ontspannen, daarnaast is het een Oosterse behandeltechniek, waarbij je door middel van het druk geven op de meridianen het zelf herstellend vermogen nog verder bevordert. Meridianen zijn de energiebanen die in je hele lichaam lopen, het is het wegennet van je lichaam, dat alles met elkaar verbindt.

Je gevoelens en je lijf zijn met elkaar verbonden. Als je boos bent, klem je je tanden op elkaar, als je je onzeker voelt, ga je onrustige bewegingen maken, als je verdrietig bent, gaat je ademhaling naar je borst. Daar is niks mis mee, alleen als bepaalde gevoelens langer aanhouden en dus ook de veranderingen in je lichaam, kan dit klachten geven, zoals buikpijn, hoofdpijn, een onrustig lijf, dat steeds wilt bewegen, slecht slapen, of minder zin om te eten.

Met Shiatsu maak ik met mijn handen en mijn aandacht contact met jou. Hierdoor kan je lijf ontspannen. Net zo als je gevoelens onrust kunnen geven in je lijf, zo kan ontspanning in je lijf, weer rust geven aan je gevoelens.

Behandeling

Als je komt voor behandeling mag je eerst iets over jezelf vertellen en waar je last van hebt. Daarna mag je plaats nemen op mijn matras op de grond. Ik ga dan voelen aan je buik (als je dat vervelend vindt, kan ik het ook op je rug doen). Als je goed oplet, zal je merken dat niet alle plekken hetzelfde voelen. Jouw buik vertelt mij waar ik je het beste kan behandelen. De behandeling is een soort massage en is fijn en rustig, soms val je er bijna van in slaap. Als ik klaar ben, zal ik je laten voelen, dat je buik nu heel anders voelt! Afsluitend kunnen we nog aanvullende oefeningen doen, die ik afstem op wat jij nodig hebt. Deze oefeningen kun je thuis herhalen voor een beter resultaat. Ook kan het zijn dat ik je ouders wat technieken leer om jou thuis te helpen.

Kinderen reageren doorgaans erg snel op de behandeling en hebben meestal niet meer dan 5 behandelingen nodig.

Anneke Helderman

Anneke studeerde in 2015 af als Shiatsu therapeut bij het Zen Shiatsu College in Amsterdam. Daarna heeft zij zich extra geschoold in baby Shiatsu en Samurai Shiatsu (een Shiatsu programma voor op scholen). Zij heeft in haar praktijk al vele kinderen mogen helpen.

Al voor zij begon aan de Shiatsu opleiding had zij affiniteit met het werken met kinderen. Zo werkte zij eerder als fysiotherapeut samen met De Kinderkliniek in het obesitasprogramma en gaf zij kinderen fysiotherapie in het speciaal onderwijs.

Afspraak maken

Voor een afspraak kunt u contact op nemen met DeKinderkliniek (036-7630030).

Bent u verhinderd? Meldt dit dan minimaal 24 uur van tevoren, anders wordt er €25,- in rekening gebracht.

Vergoeding

Shiatsu wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering, als van daaruit alternatieve geneeswijze vergoed wordt. Er is geen vergoeding uit de basisverzekering. Er is geen verwijsbrief nodig. De behandeling kost €50,- per keer en kan achteraf per factuur voldaan worden.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de Shiatsu therapiepoli

Actueel

#nieuws
Physician assistant / Verpleegkundig specialist 24 – 36 uur
#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!