Buikpijn bij kinderen en jongeren komt veel voor en gaat meestal vanzelf over. Bij ernstige of langdurige klachten is het van belang om op zoek te gaan naar een onderliggende oorzaak.

Voor wie is de buikpijnpoli?

De buikpijnpoli is voor kinderen met buikpijn, mild of ernstig.

De diagnose

Op de buikpijnpoli doen we, als het kan, op één ochtend onderzoeken om te achterhalen wat de oorzaak van de buikpijn is. Als er geen lichamelijke oorzaak is voor de buikpijn, dan kijken we naar andere behandelmogelijkheden binnen De Kinderkliniek.

De behandeling

Er zijn diverse behandelopties, waaronder medicatie, leefstijlaanpassingen, dieet, ontspanningstherapieën, etc. Voor ieder kind wordt een individueel behandelplan opgesteld.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan met een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts of medisch specialist.

Belangrijke informatie

Als uw kind voor een specifiek onderzoek komt, ontvangt u hierover informatie bij het inplannen van de afspraak door de poli-assistentes.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de buikpijnpoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!