Op de hartruispoli wordt de oorzaak van een mogelijke hartruis bij een kind onderzocht.

Voor wie is de hartruispoli?

Er wordt bij controle door consultatiebureau of huisarts regelmatig een hartruis vastgesteld. Een hartruis is vaak reden tot ongerustheid. Bij meer dan 95 procent van de kinderen met een hartruis blijkt op de hartruispoli niets ernstigs aan de hand te zijn.

Diagnose

Kinderartsen van De Kinderkliniek en een kindercardioloog van het Amsterdam UMC vormen samen het Kinder Cardiologisch Team. Zij zijn gespecialiseerd in aandoeningen van hart en bloedsomloop. Op de hartruispoli worden de meeste onderzoeken bij het eerste consult gedaan. Mogelijke onderzoeken zijn een ECG (hartfilmpje) en een echo.

Behandeling

De ouders krijgen meestal dezelfde dag de uitslag van de gedane onderzoeken. Eventuele vervolg onderzoeken en/of behandelplannen worden dan besproken.

Afspraak maken

Behandeling op de hartruispoli vindt plaats na verwijzing van huisarts, jeugdarts of medisch specialist.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de hartruispoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!