Juiste voeding is de basis van gezondheid en groei van een kind. Er kunnen echter redenen zijn waardoor het kind voedingsmiddelen niet verdraagt of moeite heeft om voedingsstoffen binnen te krijgen, bijvoorbeeld door een ziekte of allergie. Daarnaast spelen eetgewoontes, smaak en voorkeuren een rol.

Diëtist: de specialist op het gebied van voeding

Door verschillen in lichamelijke en geestelijke ontwikkeling is het geven van dieet- of voedingsadvies aan kinderen maatwerk. De diëtist kan advies geven over de voeding bij:

  • Afbuigende groei / ondergewicht
  • Voedselallergie / lactose-intolerantie
  • Diabetes Mellitus
  • Overgewicht
  • Darmproblemen (o.a. coeliakie)

Afspraak maken

Het is niet mogelijk om een afspraak te maken bij de diëtist in DeKinderkliniek met een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts of andere medische specialist. DeKinderkliniek werkt voor deze poli uitsluitend met een verwijsbrief van behandelaren die werkzaam zijn bij DeKinderkliniek (interne verwijsbrief).

Afspraak afzeggen

Wanneer je een afspraak met de diëtist niet kunt nakomen, vragen wij je om dit minimaal 24 uur van te voren te melden. Wanneer dit niet is gebeurd, kunnen de kosten voor een consult toch in rekening worden gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoedingen verzekeraars

De facturatie van de bezoeken aan de diëtisten verloopt in sommige gevallen anders dan een bezoek aan de arts.

  • Bij bezoek aan de diëtisten van DPS dieetkunde loopt de facturatie rechtstreeks naar de verzekeraar via de praktijk van DPS dieetkunde. Voor specifieke vragen kunt u deze praktijk bellen op 085 – 21 00 575 of mailen naar:info@dieetkunde.nl.
  • Bij bezoek aan de diëtisten van het Flevoziekenhuis verloopt de facturatie anders, zij lichten dit nader aan u toe.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de diëtetiekpoli

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!