Als bij de geboorte van een baby de kinderarts betrokken is geweest en er medische reden is voor een nacontrole, dan vindt die plaats op het babyspreekuur.

Voor wie

Voor baby’s bij wie kort na de geboorte een kinderarts betrokken is geweest en er medische reden is voor een nacontrole. De afspraak is tussen de vier en zes weken na het ontslag van de pasgeboren baby uit het ziekenhuis.

Diagnose

Bij het babyspreekuur is in principe uitsluitend sprake van een evaluatie en check-up.

Behandeling

Een specialistische verpleegkundige onderzoekt onder supervisie van de kinderarts tijdens het spreekuur de baby en evalueert het beloop vanaf de geboorte. Deze afspraak is niet in plaats van de gebruikelijke controles door het consultatiebureau.

Afspraak maken

Op verzoek van de afdeling verloskunde of kinderafdeling van het Flevoziekenhuis wordt een afspraak ingepland.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek op het babyspreekuur?

Gezichten van het babyspreekuur

Actueel

#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes
#nieuws
Aanvalluh Kids gestart– Plezier, gezondheid en verbinding in Almere

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!