Geplaatst op 19 mei 2021 door Ineke Bosch Physician assistant

De Kinderkliniek is ook een LEEFH-Centrum

Dat betekent dat kinderen en jongeren met een te hoog cholesterol bij De Kinderkliniek terecht kunnen om te laten onderzoeken wat de oorzaak van het hoge cholesterol is. Na het onderzoeken van de oorzaak kan een gerichte behandeling worden gestart.

Op de poli wordt onderzocht of het te hoge cholesterol erfelijk is of door een andere oorzaak is ontstaan. Als het erfelijk is dan heet dat Familiaire Hypercholesterolemie. Het hebben van een te hoog cholesterol kan ook een andere oorzaak hebben. Door middel van dna- en bloedonderzoeken kan de oorzaak worden achterhaald.

Als er sprake is van Familiaire Hypercholesterolemie, dan is het belangrijk dat kinderen tussen de 8 en 11 jaar starten met de behandeling. De Kinderkliniek is een regionaal LEEFH-centrum, speciaal voor kinderen en jongeren waarbij het vermoeden bestaat dat er sprake is van Familiaire Hypercholesterolemie. 

De Kinderkliniek werkt op deze poli, die ook wel de lipidenpoli wordt genoemd, samen met het Amsterdam UMC en met de Stichting LEEFH (Landelijk Expertisecentrum Erfelijkheidsonderzoek Familiaire Hart- en Vaatziekten). 

Wil je meer weten? Lees dan verder op de pagina met informatie over een te hoog cholesterol bij kinderen en wie je behandelaren zijn. 

Reacties op dit bericht

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.

Geef een reactie