Pulmonologie is de specialisatie van longproblemen, voor aandoeningen van het ademhalingsstelsel.

Voor wie is de pulmonologiepoli?

In het team van kinderartsen van De Kinderkliniek werkt ook een kinderlongarts. Die wordt ook pulmonoloog genoemd. Hij is gespecialiseerd in aandoeningen van de luchtwegen bij kinderen. Kinderen kunnen bij hem terecht met gespecialiseerde longproblemen. Hij houdt zich bezig met het onderzoek, vaststellen en de behandeling van aandoeningen van het ademhalingsstelsel.

Diagnose

De pulmonoloog houdt zich bezig met het onderzoek en vaststellen van aandoeningen van het ademhalingsstelsel. Soms is ingewikkelder onderzoek nodig, zoals uitgebreid longfunctieonderzoek of een kijkoperatie in de luchtpijp. Dat heet een bronchoscopie.

Behandeling

De behandeling zal veelal bestaan uit het gebruik van medicijnen.

 

Afspraak maken?

Een afspraak vindt altijd plaats op verwijzing van een kinderarts, andere medisch specialist of naar aanleiding van het bezoek aan de longconsulent.

De longarts is onderdeel van de astmapoli en is wekelijks in De Kinderkliniek.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de longpoli

Actueel

#nieuws
Physician assistant / Verpleegkundig specialist 24 – 36 uur
#nieuws
Eerste Almere Land Art Rally voor DeKinderkliniek groot succes

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!