Als je naar De Kinderkliniek komt, heb je een afspraak met een kinderarts, verpleegkundige of met één van de psychologen. Er wordt natuurlijk gevraagd hoe het met je gaat. Soms is een gesprek of klein onderzoek al voldoende, een andere keer is er een groter onderzoek nodig. Dat onderzoek kan gedaan worden op de dagbehandeling.

In de wachtkamers van De Kinderkliniek is het speciaal voor jou gezellig gemaakt. Dat kun je zien op dit filmpje dat ook op ons YouTube kanaal staat.  

Wifi

Natuurlijk hebben we Wifi in de wachtkamer. De code hangt op een bordje naast de keuken. Weet je ook al dat je ons kunt volgen op facebook? Als jij een fan van ons wordt op De Kinderkliniek Almere, kom je een heleboel leuke weetjes en acties tegen! 

Speelgoed voor de kleinere kinderen, tijdschriften voor de jongeren

Er is speelgoed voor de kleinere kinderen en een digitaal wandmeubel waarop kinderen kunnen tekenen en kleuren. Natuurlijk is er een leestafel met tijdschriften voor de oudere kinderen.

Muziekids studio

Ook hebben wij een Muziekids Studio.In deze muziekstudio kunnen kinderen muziek maken. De Muziekids studio is er zowel voor patiënten van DeKinderkliniek als voor kinderen die meekomen. Allemaal krijgen ze gratis begeleiding van een professionele studioleider en een team van muzikale vrijwilligers. 

CliniClowns

De speelkoffer van de CliniClowns (http://cliniclowns.nl) is altijd druk bezet. De Clowns zelf zijn meestal op de dagbehandeling te vinden.

Kinderzwerfboeken

Ook staat er in de grote wachtkamer een boekenkast vol met kinderzwerfboeken. De Kinderkliniek is een kinderzwerfboekenstation, dat betekent dat wij een kast vol boeken hebben staan die kinderen mee mogen nemen om te lezen en daarna weer te laten zwerven door Nederland! Daar hoeven de kinderen niets voor te betalen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen goed leren lezen en daarom zijn wij aangesloten bij de stichting Kinderzwerfboek. http://www.kinderzwerfboek.nl

Televisie

De meeste jongeren vinden het een gezellige omgeving: er hangen vrolijke schilderijen die door kinderen zijn gemaakt, de artsen lopen niet in een witte jas en in de wachtkamer staat een televisie dus spannende sportwedstrijden hoef je hier nooit te missen!