Kun je daar zelf voor kiezen?

Ja, dat kan. Meestal gaan mensen af op het advies van de huisarts, en dat is ook heel goed, maar je mag ook zelf aangeven naar welk ziekenhuis of naar welke dokter je wilt gaan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je snel geholpen wilt worden of dat je via familie hebt gehoord dat we bij DeKinderkliniek ergens goed in zijn.

Hoe zit dat met DeKinderGGZ?

Als je jonger bent dan 18 jaar en je hebt een psychologische zorgvraag, dan kun je bij DeKinderGGZ terecht als je in Almere woont. Daarnaast moet jouw vraagstelling goed aansluiten bij onze expertise, anders verwijzen we je door naar een meer passende GGZ aanbieder. Kom je uit een andere woonplaats, dan moet je met je eigen gemeente contact opnemen om toestemming te vragen of je voor onderzoek en behandeling naar DeKinderGGZ mag gaan.

Waarom kies je voor DeKinderkliniek?

Bij DeKinderkliniek proberen we iedereen zo snel mogelijk te helpen. Onze wachttijden houden we daarom zo kort mogelijk. In het algemeen kun je al binnen een week bij een kinderarts terecht.

De verschillende disciplines binnen de DeKinderkliniek werken nauw samen. Als het nodig is kunnen we snel overleggen en samen behandelingen doen. Een groot voordeel hiervan is dat de afspraken met verschillende dokters, verpleegkundigen en therapeuten zo veel mogelijk op dezelfde dag plaats vinden. Vaak direct na elkaar. Dat scheelt een hoop tijd.

Het ziet er in DeKinderkliniek niet uit als in een normaal ziekenhuis. Wij hebben een omgeving gemaakt waar je je snel op je gemak voelt en waar je ook leuke dingen kunt doen.  Al onze kinderartsen en gespecialiseerde verpleegkundigen zijn gewend om met kinderen en jongeren te werken. We zijn deskundig, luisteren goed naar jou en zo krijg jij de zorg die jij nodig hebt. Ook jouw ouders en broertjes en zusjes mogen vragen stellen hoor.

Hoe kom je bij ons terecht?

Je mag jouw keuze aan de huisarts of andere verwijzer bekend maken. DeKinderkliniek heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, dus daarom kun je zelf DeKinderkliniek kiezen als jij of jouw kind medische zorg nodig heeft.

Als jij of jouw kind door de huisarts, jeugdarts, het wijkteam of een medisch specialist wordt doorverwezen naar DeKinderGGZ, zal nadat wij de verwijsbrief hebben ontvangen eerst telefonisch contact met jou worden opgenomen. Er wordt dan gekeken of DeKinderkliniek de beste plek voor jou of jouw kind is. Zo niet, dan verwijzen we door naar een andere hulpverlener die beter bij jou past. Als wij je wel kunnen helpen dan vragen wij jou het ingevulde toestemmingsformulier, ondertekend door de gezagdragende ouder(s), weer naar ons toe te sturen. Dan kom je direct op de wachtlijst te staan.

Nog even voor de duidelijkheid: in Nederland is iedereen verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dit geldt ook voor alle kinderen. Het is belangrijk dat een baby binnen 4 maanden na de geboorte wordt ingeschreven bij een zorgverzekeraar. Meestal zijn kinderen en jongeren tot hun 18e verjaardag meeverzekerd met hun ouders. Hiervoor hoeft geen premie en geen eigen risico betaald te worden. Ook bij DeKinderGGZ hoeft geen eigen bijdrage te worden betaald voor kinderen en jongeren onder de 18.