Op deze pagina’s vind je van alles wat je moet weten over een bezoek aan De Kinderkliniek.

Wil je weten welke mensen je bij De Kinderkliniek kunt tegenkomen, dan kun je op deze teampagina alvast kennismaken met jouw behandelaar en andere mensen die bij ons werken.

Misschien wil je graag op school een spreekbeurt houden over De Kinderkliniek, dan mag je een mooie koffer van ons lenen. Hier vind je een link naar onze spreekbeurtkoffer!

Heb je andere vragen? Je kunt ook op ons YouTube kanaal kijken, we hebben al een heleboel filmpjes gemaakt.

Dit is ook een leuke video: Wat kun je bij ons verwachten? Kijk maar snel verder.

Heel belangrijk: wij hebben een jongerenraad, die kijken mee of er binnen De Kinderkliniek goed voor de patiƫnten wordt gezorgd.

Natuurlijk hebben we Wifi in de wachtkamer. De code hangt op een bordje naast de keuken. Weet je ook al dat je ons kunt volgen op facebook? Als jij een fan van ons wordt op De Kinderkliniek Almere, kom je een heleboel leuke weetjes en acties tegen! En kijk, we zitten ook op Instagram, help jij ons daar ook aan meer volgers?

Er is speelgoed voor de kleinere kinderen en een digitaal wandmeubel waarop kinderen kunnen tekenen en kleuren. Natuurlijk is er een leestafel met tijdschriften voor de oudere kinderen.

Ook hebben wij de enige echte Ali B Muziekids Studio. In deze muziekstudio kunnen kinderen muziek maken. De Muziekids studio is er zowel voor patiƫnten van De Kinderkliniek als voor kinderen die meekomen. Allemaal krijgen ze gratis begeleiding van een professionele studioleider en een team van muzikale vrijwilligers. Ali B is ambassadeur en naamgever van deze Muziekids studio.

De speelkoffer van de CliniClowns is altijd druk bezet. De Clowns zelf zijn meestal op de dagbehandeling te vinden.

Ook staat er in de grote wachtkamer een boekenkast vol met kinderzwerfboeken. De Kinderkliniek is een kinderzwerfboekenstation, dat betekent dat wij een kast vol boeken hebben staan die kinderen mee mogen nemen om te lezen en daarna weer te laten zwerven door Nederland! Daar hoeven de kinderen niets voor te betalen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen goed leren lezen en daarom zijn wij aangesloten bij de stichting Kinderzwerfboek.

De meeste jongeren vinden het een gezellige omgeving: er hangen vrolijke schilderijen die door kinderen zijn gemaakt, de artsen lopen niet in een witte jas en in de wachtkamer staat een televisie dus spannende sportwedstrijden hoef je hier nooit te missen!

Nu hebben alle kinderen recht op een optimale medische behandeling, daarom is een stichting opgezet die opkomt voor de rechten van een kind in een ziekenhuis, op de site van de Stichting Kind & Ziekenhuis kun je hier meer over lezen.

Ook heeft deze stichting 3 goede vragen voor jou bedacht die je aan de dokter kunt stellen.

Natuurlijk mag je altijd contact met ons opnemen als er iets is wat je wilt weten. Op deze pagina vind je ons adres, telefoonnummer en e-mailadres.