Gezonde ogen is voor iedereen belangrijk, want je wilt goed kunnen zien. Ogen kunnen een rol spelen bij verschillende ziektebeelden maar kunnen ook los van elkaar of in samenwerking met elkaar een probleem opleveren.

Voor wie is de poli oogheelkunde?

De oogheelkunde poli is er voor kinderen met schele en luie ogen, voor kinderen met diabetes mellitis, kinderen met het syndroom van Down en kinderen met hoofdpijnklachten.

Diagnose

Door het doen van oogmetingen kan worden achterhaald hoe gezond de ogen zijn en of een bril noodzakelijk is. Met behulp van een oogspiegel wordt de binnenkant van het oog onderzocht door met een scherpe lichtbundel in het oog te schijnen om bijvoorbeeld het netvlies te kunnen beoordelen.

Behandeling

Kinderen die onder behandeling zijn van de optometristen/orthoptisten komen op regelmatige basis terug om de visuele ontwikkeling van de ogen in de gaten te houden.

Afspraak maken?

Een afspraak maken kan met een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts of andere medisch specialist.

 

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de oogheelkundepoli

Actueel

#nieuws
Jongerenraad zoekt leden
#nieuws
Aangepaste openingstijden
#nieuws
Het Coronavirus en andere luchtwegvirussen: hoe gaan we daarmee om?

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!