Klaagt je kind over vermoeide benen? Houdt je kind een wandeling niet lang vol of heeft het pijn aan de voeten?

Speciaal voor kinderen

Dan is het wellicht zinvol een bezoek te brengen aan een podotherapeut. Een podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten. Het kan om de voeten zelf gaan, maar ook om klachten die voortkomen uit voetproblemen, bijvoorbeeld aan enkels, knieën, heup of rug.

Diagnose

Een onderzoek bij de podotherapeut begint met een gesprek om de klachten in kaart te brengen. Daarna kijkt de podotherapeut naar de botstructuur van de voeten en het functioneren van de gewrichten. Ook wordt gekeken hoe jouw kind loopt en wordt met een voetspiegel de stand van de voeten bekeken. Tenslotte kijkt de therapeut naar de slijtplekken op de schoenen.

Behandeling

In veruit de meeste gevallen bestaat de behandeling uit het voorschrijven van op maat gemaakte correctiezooltjes en een advies over goede schoenen voor jouw kind. Na het eerste bezoek voor het onderzoek en het (eventueel) aanmeten van de zooltjes, volgt na 6 weken een controlebezoek. Als de behandeling afdoende is, vindt ieder half jaar een controle plaats.

Afspraak maken

Momenteel zijn er helaas geen mogelijkheden in De Kinderkliniek om een afspraak te maken met de podotherapeut.

Sinds oktober 2011 is de podotherapeut vrij toegankelijk en heeft u niet persé een verwijsbrief nodig. Wanneer u geen verwijsbrief heeft zijn wij verplicht om u een aantal extra vragen te stellen over eventuele aanwezigheid van een ziektegeschiedenis. Het kan zijn dat dan alsnog contact met u huisarts gezocht moet worden.

Vergoeding

Podotherapie is niet in de basisverzekering opgenomen. Of uw kind in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering kunt u in dit vergoedingenoverzicht bekijken.

 

 

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Handige informatie

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de podotherapiepoli

Actueel

#nieuws
Met zijn allen op weg naar een gezond voedingspatroon
#nieuws
Waterpokken

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!