Een osteopaat kijkt naar de hele mens: naar de organen, botten, gewrichten, spieren, zenuwen en hoofd. Een osteopaat kijkt vooral naar de samenhang daartussen.

Speciaal voor kinderen

Osteopathie is door zijn zachte aanpak en efficiëntie uitermate geschikt voor kinderen. Osteopathie is een zogeheten ‘complementaire’ behandeling die zo nodig in overleg met de kinderarts plaatsvindt.

Behandeling

Het beste moment om een behandeling bij baby’s te beginnen is een paar dagen na de bevalling, indien er geen medische bezwaren zijn. De gevolgen van stress tijdens de geboorte kunnen het beste zo vroeg als mogelijk worden behandeld. Er is aandacht voor de pasgeborenen met hun specifieke problemen zoals veel huilen, voorkeursligging, darmkrampjes, reflux en problemen met drinken. Bij het opgroeiende kind worden o.a. problemen t.g.v. astma en oorontstekingen, hoofd en buikpijn, slaapproblemen, en continentieproblemen behandeld.

Wie is Joppe ten Brink?

Osteopaat Joppe ten Brink D.O.-(M).R.O. is lid van NVO en geregistreerd bij de NOF. Meer informatie vindt u op www.osteopathie-almere.nl.

Afspraak maken

Via afspraak@dekinderkliniek.nl of telefonisch via 036 – 76 300 30 kunt u een afspraak laten inplannen bij de osteopaat.

Minderjarige kinderen

Behandeling van minderjarige kinderen, jonger dan 16 jaar, vindt plaats in bijzijn van één van de ouders of verzorgers.

Kledingvoorschrift

Aangezien de osteopaat het hele lichaam nakijkt dienen de kinderen zich te ontkleden tot op het ondergoed. Kleding: géén string, meisjes met BH, eventueel mét een elastisch sportbroekje en hemdje.

Vergoeding

De kosten van behandeling van minderjarigen worden in rekening gebracht aan de wettelijke vertegenwoordigers en dienen na afloop van de behandeling voldaan te worden. U kunt betalen via een pinautomaat of contant. U dient de factuur zelf te declareren bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding die u ontvangt is afhankelijk van uw verzekeringspolis. Deze zorg is niet opgenomen in de basisverzekering en valt niet onder het eigen risico.

Verhinderd?

Ben je verhinderd? Meld dit dan minimaal 24 uur van te voren. Als je je niet afmeldt, ontvang je toch een rekening.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de osteopathiepoli

Actueel

#nieuws
Ben jij de Allround Manager die wij zoeken?
#nieuws
Kleur je eigen pietenmuts!

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!