Kinderergotherapie is geschikt voor kinderen die door fysieke / psychische omstandigheden moeilijkheden ervaren in het dagelijkse handelen.

Speciaal voor kinderen

Moeilijkheden ervaren kan komen door een lichamelijke, psychische en/of verstandelijke beperking, leer-, gedrags- of ontwikkelingsproblemen maar ook door belemmeringen in hun sociale of fysieke omgeving. Een kind dat moeilijkheden ervaart met aan-/ uitkleden, veters strikken, bestek hanteren, schrijven en knutselen, fietsen of spelen, kunnen concentreren en stil zitten, plannen, kan baat hebben bij kinderergotherapie. Daarnaast kan advies en begeleiding worden gegeven bij het aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen.

Diagnostiek en behandeling

Er wordt onderzocht waar de moeilijkheden vandaan komen en hoe het kind kan worden ondersteund in het verbeteren van handelen waardoor de zelfstandigheid wordt vergroot. Ieder kind krijgt een individueel behandelplan met oefeningen en advies. Een afspraak duurt drie kwartier.

Kinderergotherapie in Beweging

Linda Hölzel is officieel geregistreerd Kinderergotherapeut en heeft sinds 2013 haar eigen ergotherapie praktijk in Lelystad en Almere.  Samen met haar collega Marit Voogd doet Linda poli in De Kinderkliniek op maandag, dinsdag en donderdag.

Vergoeding en afspraak

De kinderergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering en een verwijsbrief van een arts is niet altijd nodig.

Een afspraak kan ingepland worden bij de poli-assistentes van DeKinderkliniek, te bereiken via ons afsprakenformulier op deze site of telefoon nummer 036-7630030.

Heeft u vragen? Neem contact op met De Kinderkliniek.

Neem contact op

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan De Kinderkliniek?

Gezichten van de kinderergotherapiepoli

Actueel

#nieuws
De Muziekids studio is tijdelijk dicht op maandag en donderdag
#nieuws
Insuline tekort in Sri Lanka tijdens noodtoestand!

Lang leve de Muziekids studio

Ik vind het nooit erg om naar De Kinderkliniek te gaan, want als ik een ochtend op de dagbehandeling moet zijn, kan ik lekker tussendoor muziek gaan maken:)

Rustige plekjes

Ik weet natuurlijk dat ik niet de enige ben met een ziek kind, maar ik vind het altijd fijn dat de poli-assistenten met mij meedenken en een rustig plekje voor mij en mijn baby zoeken als ik een voeding moet geven.

Best lachen hoor met die verpleegkundigen

Bij De Kinderkliniek werken allemaal vrolijke mensen, soms krijg ik een high five in de gang van een kinderarts en met de verpleegkundigen kun je ook echt lachen. Ze zijn wel serieus als het moet maar een grapje maken mag gelukkig ook!