Geplaatst op 14 juni 2024

Physician assistant / Verpleegkundig specialist 24 – 36 uur

Wie zijn wij?

DeKinderkliniek is een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) voor kinderen van 0 tot 18 jaar waar niet-acute kindergeneeskundige poliklinische- en dagbehandeling zorg wordt geleverd. Daarnaast zijn er binnen DeKinderkliniek andere disciplines actief om een compleet aanbod aan zorg voor kinderen te leveren, waaronder een uitgebreide GGZ afdeling. Het doel is om iedereen, kind en ouder, ‘flexibele’ zorg te bieden, waarbij kwaliteit en service centraal staat. De kernwoorden van DeKinderkliniek zijn Puur en Persoonlijk. DeKinderkliniek (ruim120 medewerkers) is een jonge, lerende en dynamische organisatie die continu streeft naar verbetering en procesoptimalisatie.

Wat doen wij?

In DeKinderkliniek voeren wij diagnostiek en behandeling uit bij kinderen en jongeren binnen het vakgebied van de kindergeneeskunde. De zorg is georganiseerd in zorgpaden, als PA maak je onderdeel uit van verschillende zorgpaden, zoals (verdenking) astma, ADHD, hoofdpijn, buikpijn, plas- en poepproblemen, allergie, eczeem en endocrinologische afwijkingen. Je hebt een afwisselende baan waarbij je verschillende doelgroepen ziet afhankelijk van de ontwikkelde EPA’s.

Functieomschrijving

Als physician assistant of verpleegkundig specialist werk je zelfstandig en houd je een poliklinisch spreekuur waarbij de volgende onderwerpen en verrichtingen aan de orde komen:

 • Afnemen anamnese;
 • Het stellen van diagnose en maken van behandelplan;
 • Samenvatten van bevindingen en eventueel medicatievoorstel;
 • Educatie voor kinderen, jongeren en ouders over het ziektebeeld, medicijngebruik, etc.
 • Aanvragen van eventueel aanvullend onderzoek;
 • Schriftelijk vastleggen van alle handelingen en uitslagen in een elektronisch patiëntendossier.

Vanzelfsprekend is altijd laagdrempelig overleg mogelijk met kinderarts, en andere betrokkenen binnen een multidisciplinair team. Tevens verzorgen wij een gedegen intern inwerkprogramma.


Wat neem je mee?

 • Je bent gewend zelfstandig te werken en kan goede inschatting maken van een situatie;
 • Jouw enthousiasme, liefde voor het vak en initiatief zorgen ervoor dat je nog dagelijks bijleert;
 • HBO+ werk- en denkniveau, ervaring op gebied van longfuncties is een pré;
 • Je hebt gevoel voor kwaliteit, hart voor kinderen en een vriendelijke uitstraling;
 • Je bent een flexibele teamspeler, want je werkt altijd intensief samen met je collega’s, andere verpleegkundigen en PA’s/ VS en medisch specialisten;
 • We vinden het belangrijk dat je vaardig bent in het begeleiden van patiënten en ouders;
 • Natuurlijk verwachten we een affiniteit met ons zorgaanbod en onze kindvriendelijke werkwijze.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een afwisselende baan binnen een dynamische omgeving voor minimaal 24 tot 36 uur per week in een hecht en klein team. De drempels zijn laag en de betrokkenheid hoog. Er wordt bij ons hard gewerkt om ervoor te zorgen dat kinderen de best mogelijke zorg krijgen en iedereen draagt daarin zijn steentje bij. De cultuur binnen DeKinderkliniek is informeel en kenmerkt zich door korte lijnen en een grote mate van zelfstandigheid. Je krijgt de mogelijkheid om kennis te ontwikkelen en bekwaam te worden binnen nieuwe EPA’s.

Een manager is jouw hiërarchisch leidinggevende, de medisch directeur geeft functioneel leiding.

De inschaling van deze functie zit in schaal FWG 60. Mocht je nog bezig zijn met deze studie hanteren wij FWG 50. We hanteren de CAO Zelfstandige Klinieken Nederland.

Word je hier vrolijk van? Reageer dan snel!

Voor meer informatie kan je bellen met DeKinderkliniek, 036 – 763 00 30 en vragen naar HR adviseur Maria la Vecchia of manager Karin Stricker.

Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 1 augustus 2024. Reageren kan via de website of via de mail naar personeelszaken@dekinderkliniek.nl, t.a.v. Maria la Vecchia

Wij zien uit naar jouw sollicitatie.

Reacties op dit bericht

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.

Geef een reactie